Pecha Kucha met Wonderwoods


Alweer bijna 2 weken geleden was het dan zover. Ik mocht na jaren weer eens een "spreekbeurt" geven in de vorm van een pecha kucha. Hoewel ik altijd mega zenuwachtig voor dit soort dingen was, was ik voor mijn doen best relaxed. Misschien komt het wel omdat ik zo zeker ben van wat ik aan het doen ben. Ik heb geen twijfels meer, ben niet bang dat ik "ontmaskerd" kan worden. Hoef niets te bewijzen. Ik wil gewoon mooie dingen maken. En dat is nog maar het enigste wat ik wil doen. Geen concessies, maar gaan in dat wat ik geloof.

 

En dat geloof zit in de Prentenmaker, maar nu zeker ook in Wonderwoods. Een label wat ik samen met Tjitske Mosmans heb opgericht. Waarmee we nu druk werken aan het maken van een kinderboek. Maar wat wij veel groter zien. We willen de wereld wat mooier kleuren, onze kinderen laten zien hoe heerlijk het is om te fantaseren en vooral te kijken en genieten van al het moois om je heen. 

En dat is niet omdat ik naïef ben en niet zie hoe enorm zwart de wereld kan zijn. Het is juist mijn toevluchtsoord. Het maken van vrolijke of andere wereldjes helpt mij om te gaan met "de donkere" kant van mezelf. Die soms het liefst de deur dicht doet en dagen niemand hoeft te zien totdat mijn storm is gaan liggen. Maar hoe blij ben ik als ik zie wat er uit jezelf kan komen als je het gewoon maar doet. Hoe je kan groeien en steeds weer nieuwe dingen kan ontwikkelen en ontdekken in een maakproces.

 

Wonderwoods is een enorm uitgestrekt bosrijk landschap met onuitputtelijke verhalen, landschappen en dieren. Ik denk dat wij aan het begin staan van een lang kronkelig pad en ben nu al benieuwd naar alle avonturen die we daarin gaan beleven. Daarom wil ik in deze blog Tjitske bedanken dat ze deze trip samen met mij aangaat. Mijn rugtas is gepakt!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Monique Paap (vrijdag, 03 maart 2017 13:27)

    Leuk je blog Niek! Fijn voor je! Hoe je er in staat en een vrolijke weg bewandeld met De Prentenmaker, Wonderwoods en Tjitske maar vooral ook met jezelf. Geniet maar heerlijk van deze mooie reis!! Vind het heel leuk om je te volgen! �

  • #2

    Arie en Mieke (vrijdag, 03 maart 2017 19:21)

    We zijn trots op je�


CONTACT: 

TELEFOON: 06-42846331

info@prentenmaker.nl

 

Algemene voorwaarden zie: http://dupho.nl/downloads/Algemene_Voorwaarden_DuPho_Jan_2015.pdf

 

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van de Prentenmaker. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Niek Schuil-Heemskerk. ©Prentenmaker