"Les" op AZC in Leersum

Bijna twee jaar geleden heb ik me ooit opgegeven voor het project "Boek voor jou". Een heel mooi initiatief van illustrator Marit Törnqvist. Illustratoren werd gevraagd om een les te verzorgen voor kinderen op AZC's.  Ook had ik me aangemeld bij stichting de Vrolijkheid, om eventueel wat meer te kunnen doen als vrijwilliger voor de kinderen. Daar kwam toen geen reactie op, en omdat ik met zoveel bezig was ben ik er verder niet meer achter aangegaan. Des te leuker vond ik het dat dit project nu vanzelf weer op mijn pad kwam. Via via werd ik gevraagd om een workshop te geven op het AZC in Leersum

 

Ik mocht voor alle klassen van de basisschool een workshop organiseren omtrent prentenboeken. Omdat ik zelf meer van het (digitaal) plakken en knippen ben leek het me logischer om dit ook met de kinderen te doen. En zo mochten ze allemaal een eigen karakter maken door middel van een collage.

 

Wat een gave ervaring! Wat een welkom gevoel en wat een enthousiasme bij de kinderen!

Terwijl taal mij in eerste instantie zo'n obstakel leek, ze kunnen vaak slecht of nog geen Nederlands, bleek dit geen issue. Hoeveel je met een blik en aandacht al van elkaar kunt begrijpen. 

 

Ik werd bij groep 3 geknuffeld door de hele klas, de hele klas! Dit wil ik absoluut vaker doen, wat geeft dit een energie, en wat zijn kinderen toch toffe mensen:)

Reactie schrijven

Commentaren: 0

CONTACT: 

TELEFOON: 06-42846331

info@prentenmaker.nl

 

Algemene voorwaarden zie: http://dupho.nl/downloads/Algemene_Voorwaarden_DuPho_Jan_2015.pdf

 

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van de Prentenmaker. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Niek Schuil-Heemskerk. ©Prentenmaker