Gaan met die banaan

Het is redelijk stil geweest rond de prentenmaker.
Ik heb zeker niet stil gezeten. Dik een jaar geleden heb ik het idee opgevat om samen met Tjitske Mosmans een kinderboek te maken. Zij met haar geweldige beestjes in mijn kleurrijke landschappen. Wat begon als een inspirerende en energieke samenwerking voor een boek veranderde in een steeds groter wordende sneeuwbal. Waarom niet ook workshops, producten en een heel bedrijf hierin. Steeds meer ideeën en de lat werd steeds hoger. Wat goed is, tenzij de lat zo hoog word dat je niet meer durft te springen. Ben ik dit wel, wil ik dit wel, zie ik de samenwerking nog zitten, waren we niet ook nog met een boek bezig?
Kortom we moesten even een stapje terug doen. Waar ging het ook alweer om. Waar werden we zo blij van, waar ging ons hart sneller van kloppen? Een beetje afstand om de boel te overzien. Niet de leukste tijd, want ondertussen hebben we allebei een jaar lang heel hard gewerkt en wisten we eigenlijk niet meer waar we stonden.
Slik...
En weer doorgaan...ieder onze eigen weg. Uiteindelijk zijn we allebei creatieven en willen we graag ook onze eigen stijl neerzetten en zelluf doen.
Een samenwerking is super waardevol en leerzaam, maar samen een bedrijf (of in dit geval een V.O.F) hebben is weer hele andere koek. Na een aantal goede gesprekken zijn we erachter gekomen dat we sterker zijn als losse makers. Maar dat betekend niet dat het boek er niet komt! Dat is echt iets waar in we geloven en heel erg trots op zijn.
 
Het is een intensief jaar geweest, waarin we allebei veel hebben geleerd. En waarin ik er ben achter gekomen dat dit is wat ik wil. Wereldjes creëren. Zowel digitaal als analoog. Dit is waarom ik ooit theatervormgeving ging studeren. Een combinatie van illustratie en fotografie. en daarnaast nog steeds kinderportretten, omdat ik dat nou eenmaal een heel leuk onderdeel vind en het ook past binnen de wereld van fantasie en verwonderen. Veel nieuwe plannen en energie oftewel....gaan met die banaan!
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

CONTACT: 

TELEFOON: 06-42846331

info@prentenmaker.nl

 

Algemene voorwaarden zie: http://dupho.nl/downloads/Algemene_Voorwaarden_DuPho_Jan_2015.pdf

 

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van de Prentenmaker. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Niek Schuil-Heemskerk. ©Prentenmaker