Niek Schuil-Heemskerk

De Prentenmaker is Niek Schuil-Heemskerk. Beeldenmaker met als belangrijkste gereedschap camera, pen, papier, verf, lijm, hout, stof en Photoshop. 

Na mijn afstuderen aan de HKU (Theatre Design) heb ik lange tijd als (portret)fotograaf gewerkt. Het fotograferen en vooral photoshoppen bevielen me erg goed, maar het fijnste vond ik het om vrij werk te maken. Sfeer creëren en nieuwe werelden bedenken, je inleven in een verhaal. Nooit hoef je je te vervelen als je de wereld zelf kan maken!

Ik doe dat nu vooral door kleine miniatuurdecortjes te ontwerpen en deze te fotograferen en daarnaast heel veel te tekenen. 

In 2018 heb ik samen met Tjitske Mosmans een eigen prentenboek Noni gemaakt en sindsdien ben ik aan het werk als zelfstandig illustrator. Daarnaast geef ik beeldende workshops en cursussen aan kinderen.

Spreekt mijn werk je aan, heb je vragen, of  wil je wellicht een samenwerking aangaan, let me know!

 

Bij ons thuis
Bij ons thuis