Niek Schuil-Heemskerk

De Prentenmaker is Niek Schuil-Heemskerk.

Na mijn afstuderen aan de HKU (Theatre Design) heb ik lange tijd als fotograaf gewerkt. Het fotograferen en vooral photoshoppen bevielen me erg goed, maar het fijnste vond ik het om vrij werk te maken. Sfeer creëren en nieuwe werelden bedenken, je inleven in een verhaal. Nooit hoef je je te vervelen als je de wereld zelf kan maken!

Het photoshoppen ging steeds meer de overhand nemen en uiteindelijk resulteerde dat in een kinderboek: NoniSindsdien ben ik aan het werk als zelfstandig illustrator. Fotografie gebruik ik alleen nog wanneer ik wereldjes van klei maak. Omdat ik het een fijne balans vind om naast het tekenen ook ruimtelijk bezig te zijn. Daarnaast geef ik beeldende workshops en cursussen aan kinderen.

 

Spreekt mijn werk je aan, heb je vragen, of  wil je wellicht een samenwerking aangaan, let me know!

 

Bij ons thuis
Bij ons thuis