Niek Schuil-Heemskerk

De Prentenmaker is Niek Schuil-Heemskerk.

Na mijn afstuderen aan de HKU - Theatre Design (vormgeving kostuum en decor) heb ik lange tijd als fotograaf gewerkt. Het fotograferen en vooral photoshoppen bevielen me erg goed, maar het fijnste vond ik het om vrij werk te maken. Sfeer creëren en nieuwe werelden bedenken, je inleven in een verhaal. Nooit hoef je je te vervelen als je de wereld zelf kan maken!

Het photoshoppen ging steeds meer de overhand nemen en uiteindelijk resulteerde dat in een kinderboek: Noni. Sindsdien ben ik aan het werk als zelfstandig illustrator. Fotografie gebruik ik alleen nog wanneer ik wereldjes van klei of papier maak. Ik teken meer en meer. Omdat ik het een fijne balans vind om naast het tekenen ook ruimtelijk en sociaal bezig te zijn geef ik beeldende workshops en cursussen aan kinderen.

 Spreekt mijn werk je aan, heb je vragen, of  wil je wellicht een samenwerking aangaan, let me know!

Bij ons thuis
Bij ons thuis

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van de Prentenmaker. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Niek Schuil-Heemskerk. ©Prentenmaker